Презентации

Вангел Имреоров и стихосбирката “Напускане на спомена” в София

Издателство Жанет 45 и + това
представят
стихосбирката “Напускане на спомена”
от Вангел Имреоров
с думи за книгата
Марин Бодаков
Стефан Иванов
12 октомври /четвъртък/, 18:30 часа,
+ това
ул. Марин Дринов 30
София

* * * *
отминаващото време
дните растат и умират по клоните на дърветата.
в стаята е топло. над покривите на къщите
небето сменя цвета си.
уча се спокойно да отминавам себе си.
ден след ден
чувствата растат, разгръщам ги, после ги късам,
хвърлям ги, смачкани на топка,
после пак.
Вангел Имреоров из “Напускане на спомена”

* * * *
„Напускане на спомена“ е пътешествие от черното към бялото. Фрагменти от вътрешни реакции, които не са нагласени за продан или харесване. Невинни чувства, едва оцелели, но запазили равновесие в трезвата болка на паметта, преди тя да е отместена от нова среща със светлината. Между двете крайности шепти сива и градска дзен самота, попълват се дневници, слуша се музика, пътува се с влак или автобус, наблюдава се неспирен дъжд, часовниците губят власт и човек изоставя себе си, за да се върне.
Стефан Иванов

Поезията на Вангел Имреоров е поезия на движението. Глаголите са нейните главни действащи лица. Те повеждат читателя в едно дълго бягане, в което не липсват препятствия. Летвата на места е вдигната високо – чудесно предизвикателство за подготвените читатели. „Напускане на спомена“ е книга за любовта. За възможните начини по които я постигаме, и за невъзможните по които я губим. И докато спомените често ни напускат, то усещането за добра поезия след прочитане на книгата остава за дълго при нас.
Владислав Христов
Силен дебют на поет, който е постигнал достатъчна зрелост и умението да остава в миговете колкото му е необходимо. За да ги превърне в поезия. И да ни ги подари.
Петър Чухов