Изложби

Изложба „Традиция и пачуърк“

Изложбата „Мотиви от българското народно творчество с изразните средства на пачуърка“ представя над 40 пачуърк творби на утвърдени и начинаещи автори, вдъхновени от българското народно творчество.
Извор на вдъхновение за авторите са шевици, черги, накити, обредни хлябове, картини от български художници, старобългарско писмо, прабългарски артефакти и др. Творбите възстановяват една традиция, която е превърната в нов вид изкуство – картини “нарисувани” с техниката на пачуърка. Да се възпроизведе традиция е смелост, но да се направи чрез пачуърк е повече от майсторство!

На 02.04.2016г. от 17:30 часа ще се състои официалното награждаване на победителите в двата раздела: утвърдени и начинаещи, за най-пълно придържане към темата, оригиналност на идеята, художествена стойност и изпълнение. Членовете на журито са свързани с изкуството и с народното творчество.
Наградите са по един оверлог Texi P4D за категория от Аксиома М – http://www.axioma-hobby-shop.com/bg/products/product4611.html.(Аксиома предоставя възможност, награденият да замени наградата си, евентуално с доплащане, за друг вид или по-висок клас машина.) Награда на публиката – победителят ще бъде определен като към гласовете във фейсбук на страницата „Да си направим пачуърк“ бъде прибавен умноженият по три брой на гласовете на посетителите на изложбата.