Изложби,  Плюс Това

Никога, никога, никога отново на сушата: Хората от лодките в Амстердам

Фотоизложбата „Никога, никога, никога отново на сушата: Хората от лодките в Амстердам” и едноименната фотокнига на холандския фотограф Фрисо Спулстра и писателката Джоуи Смит гостуват в София като част от събитието „Мулти култи китчън: Холандия” на Сдружение „Мулти култи колектив” и могат да бъдат разгледани в + това (София, ул. „Марин Дринов” 30) до 30 март 2014 г. Изложбата документира любовта към водата и разказва 18 истории в снимки и текст на много бедни и много богати различни забележителни хора. Това е първият фотопроект, който обръща внимание на тези, които никога, никога, никога не биха живяли отново на сушата.
Фрисо Спулстра завършва през 1997 г. академията Gerrit Rietveld в Амстердам. Оттогава работи като фотограф на свободна практика. Негови снимки и проекти са публикувани в National Geographic, GEO, Trouw, NRC Handelsblad, The Wall Street Journal и много други. Работи на Фрисо Спулстра взимат участие в повече от 25 колективни и самостоятелни изложби.

Сдружение „Мулти култи колектив” работи от 2010 г. с цел интеграция на чужденците в България. Сред инициативите му са представяне на културите и кухните на общности от всички континенти чрез доброволческата инициатива „Мулти култи китчън” („добра практика” според Европейската комисия); картографиране на автентичните чуждестранни и български ресторанти и магазини за хранителни стоки „Мулти култи карта” (също „добра практика” според Европейската комисия) и др.
За повече информация:
Габриела Аргирова, 0884477033

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 + шест =