Презентации

Премиера “Сърце в шепа”

На 29.05.2013г. от 19ч. ще се състои премиерата на късометражния игрален филм “Сърце в шепа”
По идея на Десислава Томова (сценарист и режисьор);
Оператор: Димитър Розов;
Монтаж и асистент режисура: Вероника Преждарова
С участието на: Бай Илия, Калин Терзийски, Десислава Томова, Зинаида Александрова и Филип Димитров
Продължителност: 5 мин.
Име на автора: Казвам се Деси Томова (www.desitomova.com). Завършила съм Бакалавърска програма по “Персонифицирана аудиовизуална журналистика” и Магистърска програма “Театрална режисура в европейски контекст” в Нов Български Университет. Работя като журналист, сценарист, артмениджър и копирайтър на свободна практика.
Неотдавна ми подариха едно малко червено стъклено сърце и така се роди идеята да заснема филм, като сценарист и режисьор.

Доскоро бях само от друга страна на даващите „тежкото” си мнение, а сега идва ред вие да ме (о)ценявате, (под)ценявате, (над)ценявате, каквото дойде…
Кратко представяне: Творческите ми пориви са винаги провокирани от голямото страдание и копнежа по нещо непостижимо. Душата е винаги силно наранена, любовта днес е почти винаги обречена на провал. Какво се случва със съвременния човек – днес и сега? Променили ли сме начина си на приемане на света и общуването си с околните?
Историята, която ще ви разкажа в късометражния филм „Сърце в шепа” показва, че в търсене на голямата любов често оставаме излъгани, не виждаме малките неща в живота, които са истински стойностни. Филмът, по разказа на Калин Терзийски „Събирачът на ценности”, е с участието на самия автор.

Музиката към него е песента “Безплатни мисли” на група “ОСТАВА”.
Социалнопсихологическият прочит на късометражния филм ще бъде направен от проф. Толя Стоицова.
Философската гледна точка ще е на Андрей Лешков.
Групата “The Black Snakes” ще изпълнят няколко свои песни в стил алтернатив.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


две × 2 =