Изложби

“Силуети” – авторска изложба на Манол Дончев

Заповядайте на 21-ви април от 19ч. на откриването на първата самостоятелна изложба на Манол Дончев.
След участие в множество общи селекции – част от конкурси или различни проекти, Манол избира своя тема и ще я представи в периода 21 април – 12 май 2015г. в пространството на +Това.
Изложбата включва фотографии и фотографски експерименти – предимно наслагване на кадри в т.нар. двойна експозиция.
Думата, обединяваща идеите във фотографиите, е “Силуети”. Защото те могат да бъдат неутрални, но присъстват и доразвиват сюжета. Защото могат да бъдат ничии или на всекиго. Защото автора им харесва предизвикателството да търси разнообразие в нещо, което на първо четене изглежда толкова еднакво. И темата съвсем не е изчерпана. Може би ще последва продължение.

Вероятно е да останете изненадани и да не видите , каквото очаквате от заглавието. Няма студийни снимки. Всички изпълнения са спонтанни, с техните чар и недостатъци. Селекцията е по-скоро сред кадри, правени в свободното време, например при пътешествия. Някои от тях, заснети независимо и в различен момент, са комбинирани в едно изображение, допълвайки се по смисъл или просто като визия.
Заповядайте на откриването на изложбата за да се запознаете и с проекта PhotoAnthill.com , върху който работи Манол през последната година.