Изложби

Almost Famous

“Almost Famous” е името на изложба, която няколко млади илюстраторки, откриват на 30 септември в „+ Това“. Замислен и развиван в последната една година, този интересен проект ще се реализира тази есен.
Изложбата събира творбите на четирима артисти, които комбинират своите виждания и вкусове към илюстрацията – от натурализма, през urban и фешън илюстрацията, до абстрактната илюстрация.
Главното лице, което стои зад идеята и концепцията, както и куратор на самото събитие е Борислава Караджова или Borislavaaaawillmadeit. Покрай предстоящото завършване на магистърската си програма „ Визуална комуникация“ в НХА, Борислава решава, че сега е времето да реализира тази своя идея, като кани останалите участнички в проекта.

Михаела Караджова a.k.a Stalker, която всъщност е по-малката сестра на Борислава, също заема голяма роля в организацията на събитието. Освен, че е Бакалавър в НХА, „ Плакат и визуална комуникация”, миналата година издава първият си fashion artbook. Сега се развива във fashion и street илюстрацията.
Здравка Будинова се изявява като графичен дизайнер и илюстратор на книги, а по душа е пътеводител на галактическите си мечти. Завършва НХА през 2013г. специалност „Плакат и визуална комуникация”. Най-често рисува приятелите си по забавен начин.
Ива Димитрова (hello/hella) е завършила НХА специалност графика, учи магистратура ,също графика. Рисува основно с черно и бяло, върху всякакви повърхности. Освен рисуването и графиката, обича акварелната техника и я прилага в изработването на акварелни картички (Hella).

Събитието ще се проведе в периода от 30 септември до 15 октомври 2014г., като на самото откриване освен представянето на творбите, посетителите ще могат да се насладят и на приятна обстановка и DJ Live Set в лицето на No Comment и Riddimbox.
Очакваме ви на 30 септември 2014г. от 19.00 часа!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× три = 21