Презентации,  Срещи

представяне на Михаил Новаков

На 28.03., сряда, от 19 ч., няколко дни преди края на изложбата „Коли, мацки и пейзажи“ на Михаил Новаков в галерия „Васка Емануилова“ негови работи ще бъдат представени в +това – в неформална обстановка ще бъдат показани фотографии и проекти на автора, които не са включени в изложбата. Те са свързани с цялостната дейност на Мишо Новаков, който от години публикува и работи за различни списания като „Списание 1“, „VICE“, “Kingpin Mag”, “The Skateboarding Mag” и други.

Къде свършва въпросът за интересите към съвременната фотография и започва проблемът за професионалното поле на реализация на младите автори днес в България? И нима това са две различни неща? Очаквайте разговори с Михаил Новаков и кураторите на неговата изложба в галерия „Васка Емануилова“ – Борис Мисирков и Георги Богданов, в които ще се поставят сложни въпроси като тези като се говори от първа ръка за начина на работа и личните изкушения във фотографията. Събитието е инициатива на галерия „Васка Емануилова“, филиал на Софийска градска художествена галерия, която цели да разшири границите на институцията и покаже работата на Мишо Новаков в динамиката на социалната среда, с която са свързани и неговите фотографии.

След представянето заповядайте на парти със звук, осигурен от 1000 names. Изложбата „Коли, мацки и пейзажи“ може да посетите в галерия „Васка Емануилова“ в парк „Заимов“ до 01 април. За повече информация:
http://mihailnovakov.blogspot.com/
http://veg.sghg.bg/site/?p=144
http://www.1000-names.com/

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − = четири