Парти,  Събития

Party Groove Detector

Това е! На 21 март, сряда, най-сетне официално започва пролетта! По случая ви каним в +Това на танци и веселие на меломанското парти Groove Detector, на което ще чуем най-яките парчета от колекцията плочи на Dj Phoenix. В сета са събрани редки и стари записи, като нигерийски афрофънк и жужу от 70-те, изключителен соул и фънк от Гана, ранни ямайски реге, ска и дъб, суров латин джаз и бугалу, но също и нови неща в тези стилове от култови съвременни лейбъли като Tru Thoughts и Record Kicks.
Освен уникална музика, умно сме предвидили да забъркаме и достатъчно големи количества ‘groove’ пунш (колко мистериозно!), за подобряване на двигателната култура.
начало 19ч, вход свободен!


DJ PHOENIX

Христиан или ди джей (Phoenix), обича музиката от дете. В училище лъже че отива до тоалетна за да излезе от час и да дрънка по струните на един стар роял в коридора. От 12 годишен се опитва се да свири криво ляво на китара и бас. Започва да се занимава с ди джейство на 17-18 през 97-ма година, оттогава до сега го прави с “променлив успех” /:)/ и почти нон стоп. Започнва с електронни партита, после афро-реге-ейжън ъндърграунд, същевременно се включва хип-хопа с брейкс и фънк, от там и соул, джаз и производните. Зарибява се и по шантава електроника (не дъбстеп), харесва фолклор – балкански и изобщо, и разбира се рок и пънк. Известно време работи в Жълта Музика, български независим лейбъл от началото на 2000-та година (от там тръгнаха Блуба Лу, Анимационерите, Остава и Уикеда). После се включва в една реге организация – Zionlionz Soundsystem, тогава единствена такава и така към 7 години. Сега продължава самостоятелно, като се оглежда за съмишленици и симпатични хора на същата вълна, с които заедно да прави интересни музикални неща.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 3 = пет