Плюс Това,  Презентации

Тихото слънце – Премиера!

Премиера!
“… Историята на една диктаторска държава, където по случайност, по дефект на една среща на улицата се забранява говоренето и звука като физически преносител на езика. От тук нататък се осъществява едно плътно разрушаване на личностите, разпадане на система, в която съществуват, разпад на паметта, на цялото, на своя притежател, който разказва историята на една съпротива. Един глас, който звучи навсякъде в романа, който трябва всички да чуват…” NOVA
“Тихото слънце” е роман експеримент. Роман за един глас, който оцелява след физическата смърт и разказва историята на човека, който преживява всички забрани през тялото си.

ЗА АВТОРА:
Петър Денчев е роден на 08.08.1986г. в град Варна. Завършил е IV Езикова гимназия “Фредерик Жолио Кюри”. През 2010 г. завършва режисура за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, където е работил по текстове на Гогол, Молиер, Ведекинд, Жьоне, В.Хауф, Брукнер . Неговият разказ „Малакоф, искам да остарея” е един от двата наградени на конкурса „Екстаз” на сп.Алтера (2006). Има номинации и награди от различни поетични конкурси.Два пъти получава втора награда на Националния младежки поетичен конкурс „Веселин Ханчев” (Стара Загора, 2006 и 2010).
С романа си „Тъй, както мъж целува жена, която обича” печели конкурса за Нов български роман „Развитие” за 2007 г, а след това и поощрителната награда на Райфайзен банк на конкурса Южна пролет 2008.

Неговите учебни представления “Смъртта и Дяволът”, “Схватки” и “Слугините” са участвали на различни театрални фестивали в Сърбия, България и Косово.
“Жената от миналото” по Роланд Шимелпфениг (ДКТ “К.Величков” Пазарджик) е неговият дебют на професионалната сцена. Следва “Карнавал” от Жорди Галсеран в ДТ “Гео Милев” Стара Загора. Автор на сборника с разкази “Истории в минало време” (ИК “Жанет 45″ 2011). Последната му книга е романът “Тихото слънце” (ИК “Жанет 45″ http://books.janet45.com/ ), книга с антиутопичен дух, но не съвсем.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − = нула