Изложби

Изложба „Куче, свят и вселена“ – Дари Савова

Изложба „Куче, свят и вселена“
Дари Савова
25.02.2016 г.-20.03.2016 г.
Откриване: 25.02.2016 г., 19:00 часа
+ Това, ул. Марин Дринов 30
Новата изложба на Дари Савова „Куче, свят и вселена“ е посветена на протоверечивия смисъл на човешкото съществуване, на стремежа към съвършенство, който се сблъсква с абсурдите в нашето ежедневие и в нашите стремежи и идеали. Да разрушим оковите на собствените си предразсъдаци, да се преборим с ограниченията на съзнанието си, означава да се сблъскаме с нашата дива, животинска и непозната природа и да преоткрием красотата и смисъла на нашата вътреша вселена.

Изложбата „Куче, свят и вселена“ разказва за любовта, за приятелството, за изначалната хармония на света, но и за изгубения смисъл, за тъгата, за гнева и отрицанието….Изложбата напомня за общуването отвъд очевидното, за безусловната нежност, за способността да разбираме, приемаме и оценяваме различията и несъвършенствата в света вътре и около нас. Изложбата „Куче, свят и вселена“ сваля една по една маските на многоликия човешки образ, който в днешния бързо променящ се свят, е изправен пред сериозната заплаха да загуби своята индивидуалност…Освен, ако не разкрие тайнсвената и необятна вселена, скрита някъде там, вътре в нас и в нашата дива, кучешка, но истинска същност.
Авторката Дари Савова е необикновен художник, който със своето творчество провокира, предизвиква и вдъхновява….Срещите с нея и нейните творби са едно вълнуващо пътуване, което разтърсва, променя и преобразява…

Дари Савова е учила живопис в “Нов Български университет” и се занимава с изобразително изкуство и дърворезба от 15 години. Използва акрил и масло. За формирането й като творец най-много допринасят нейните преподаватели по живопис – проф. Николай Майсторов и Ива Владимирова.
Дари Савова обича водата и шофирането. В свободното си време взима любимото си куче и тръгва по света. Качва се на колата с него и среща нови места и нови хора. Ако хората са добри се натъква на нови галактики, обикаля вселената и се връща в ателието си готова за нови подвизи.