Срещи

Представяне на програмата на Sofia Design Week 2012

ЕДНО и Фондация “Америка за България” официално представят програмата на Sofia Design Week 2012.
Екипът на Sofia Design Week 2012 ще запознае гостите си в детайли с цялата програма на фестивала и ще отговаря на въпросите им…
Четвъртото издание на международния фестивал за дизайн – Sofia Design Week, организиран от ЕДНО и фондация „Америка за България”, ще се проведе от 1-ви до 8-ми юнив над 50 места из целия град. Темата за 2012г. е „В контекст”, a куратори на фестивала са Адриана Димитрова, Йордан Жечев, Лана Кавар и Светлана Мирчева. Програмата ще се разгърне в над 100 събития – конкурси, изложби, работилници, лекции, прожекции, акции и професионален форум. Участие във фестивала ще вземат над 150 дизайнера от 20 държави.

Централната локация на фестивала е VIVACOM Art Hall –пространство за култура и изкуство намиращо се в Телефонната палата на ул. „Гурко“ 4. Oсновни партньори на Sofia Design Week 2012 са Samsung, Renault, Руский Стандарт, IKEA и VIVACOM Фонд. Фестивалът е част от Културния календар на Столична община и подкрепя кандидатурата на гр. София за „Европейска столица на културата 2019г.” Sofia Design Week 2011 събра над 50 000 посетители и беше поканен да представи страната ни на два международни форума: Vienna Design Week 2011, Австрия и Design Week Holon 2012, гр. Холон, Израел.
На място ще бъдат приемани заявки за акредитации и за интервюта с участниците.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


шест − 4 =