Презентации

Новият облик на индустриалните сгради

На 2 ноември 2012 г. в +Това, група ентусиасти – Калина, Яни, Роси и Ивона, с подкрепата на Българската Скейтборд Федерация, организират отворена презентация и дискусия за обновяването и развитието на градската среда, с акцент върху индустриалните сгради и начините, по които спортът и културата могат да ги оживят.
Събитието се организира с подкрепата на Българската Скейтборд Федерация с председател Борис Атанасов, Ротари клуб Gilze-Rijen en Dongevallei, Холандия, Посолството на Кралство Холандия в България и Converse.
Ще се дискутира по темите:
Как да облагородим градските пространства с помощта на спорта, културата и изкуството?
Как да намерим нова функционалност на старите индустриални сгради в София, като ги направим обект на културно предприемачество?

Холандският опит ще бъде представен от Боб Кареелс и Ханс Даниел ван Дорсен, основатели на The Hall Of Fame в Тилбург, Холандия (http://www.hall-fame.nl/) – мултифункционално пространство за изкуство, спорт и предприемачество.
На събитието ще присъстват представители на Столична община, скейтборд общността в гр. София, архитекти, неправителствени организации, работещи в сферата на културата и спорта и медии.
Организаторите на дискусията се надяват тя да даде началото на разработването на проект за закрит скейт и арт център в индустриална сграда в София. Също така, събитието има за цел да доведе до създаване на връзки и съвместни бъдещи инициативи между българското и холандското скейтборд общество – едно от най-развитите в Европа.

Организатори:
Калина Петкова
Калина е завършила Културология в Германия и Меднижмънт в Творческите Индустрии, в Kingston University, в Лондон. Работила е над редица културни и творчески проекти и се интересува от социалната страна на предприемачеството, градска култура и връзката между творчество и бизнес. В момента Калина работи и живее в Лондон.
Twitter: @kalina3112
Яница Владимирова
Яница е завършила специалност История в Софийския университет, като междувременно специализира и Реклама. През последните години се занимава с
комуникации и реклама. Работила е в Лондон, в модна компания като онлайн маркетинг асистент. Отскоро е отново в София, като едно от основните й начинания, ще бъде организирането и реализацията на проекти, които имат културна и социална полза за обществото.

За повече информация
Eксперти „Връзки с обществеността” на проекта:
Росяна Сотирова – 0897921690, r.sotirova@yahoo.com
Ивона Христова -Периклиева – 0877 305024, ivona.hristova@gmail.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 3 = три