Изложби

Ариан Прин – От тук за тук

Французойката Ариан Прин е завършила Royal College of Arts в Лондон, където е базирано и нейното студио-галерия-магазин. Занимава се с продуктов дизайн, изследователска работа, графичен дизайн и арт инсталации. Работила е по проекти за марки като W Hotels, Zanotta, Ligne Roset, Hennessy, Quiksilver, мебелната линия на Готие.
В личните си проекти Ариан винаги се опитва да базира човешката дейност на екологични принципи и резултатите варират от практически подобрения и ежедневни решения до абстрактни концепции. Ариан вярва, че дизайнът е най-пълноценен когато е отворен към света и използва всяка възможност да работи с хлебари, биолози, фризьорски салони, акробати, еколози и японски занаятчии.

За проекта си From Here To Here миналата година Ариан спретна в Royal College of Arts локална фабрика, която използва отпадъци от различни факултети за да произвежда моливи, които да се ползват от студентите. В София Ариан ще направи същото – на 2, 3 и 4 юни тя ще направи лична демонстрация и ще проведе работилница за направа на моливи от отпадъци в + Това.
През цялата седмица ще могат да се видят моливите, които тя прави и машините, които използва.
arianeprin.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + = осемнайсет