Презентации

EUROPEAN ARCHITECTURE SINCE 1890 – Hans Ibelings

Представяне на книгата
На 20.01.2012 г. от 19:00ч. посрещаме специален гост – холандецът Ханс Ибелингс. В края на миналата година той бе в София в ролята си на куратор на Sofia Architecture Week 2011, а сега е тук, за да представи лично своята последна книга European Architecture since 1890 (Европейска архитектура от 1890 г.). Тя хвърля уникален и единствен по рода си всеобхватен поглед над значимите и важни за развитието на архитектурата моменти от 20 век в цяла Европа. Работата му е повече от логичен исторически преглед, свързан с националния контекст на всеки от примерите, защото авторът открива връзки, прави неочаквани паралели и маркира сходства.

Но оставяме подробностите около проекта на самия Ханс, който ще разкаже за него в детайли. А след провеждането на занимателна и поучителна викторина, посветена на архитектурата, той ще даде няколко книги с автограф като подарък.
Ханс Ибелингс (Ротердам 1963) е архитектурен историк и критик. До март 2012 г. е редактор на A10 – списание за нова европейска архитектура, медия, която той основава заедно с графичния дизайнер Арян Гроот през 2004 г. Новото му занимание се нарича Архитектурен наблюдател www.architectureobserver.eu, чрез който ще предоставя многообразни инструменти за архитектурна критика.
Книгата Европейска архитектура от 1890 г. е публикувана миналата година. В България ще се продава единствено в магазина на +това.

текст: Адриана Андреева

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× шест = 12