Изложби,  Срещи

Базар за авторски бижута

Пак е септември и пак ще бъде 15ти и докато в Докторската градинка се провежда музикалният фестивал RTM+beer ви каним да отскочите и до +това, където ще има базар за бижута. Можете да се включите ако до 11ти септемри изпратите снимки на вашите авторски творения и малко информация за вас на този мейл: go@plustova.com, a ако сте просто любители, елате да разгледате и да си купите някоя джаджа за кеф!
Започваме в 11:00 и ще продължи до към 18:00.


Яна Танковска

Яна Танковска е истински артист – завършила е Приложната гимназия в Троян, след това НХА София – специалност керамика. Вероятно сте виждали лампите и от хартия, бижутата и в изложби и галерии, а ако не сте – ето!


бижутата на Биляна Савова

Биляна Савова е илюстратор на детски книги, художник и дизайнер на бижута. Завършила НХА в София, България, със специалност “Илюстрация на детски книги и печатна графика”, магистърска степен на обучение.
“… Започнах да изработвам моите бижута през 2009 г. Стремя се да са уникални, романтични, понякога – ексцентрични.”
Бижутата са изработени с много любов и часове труд от посребрен и позлатен метал, месинг, антични и ръчно изработени материали, полускъпоценни камъни, акрил и дърво.


Boobijou – Бояна Бонева

Бижутата на Boobijou са весели, шарени и много разнообразни. Авторката смята, че ярките, пъстри цветове правят човека щастлив. Тя се казва Бояна и изработва бижута повече от 10 години. Материалите, които използва са бижутерска тел, копчета, полускъпоценни камъни, стъклени мъниста.


Биляна Иванова

Биляна Иванова е страстен творящ бижутер. Предимно прави неща за приятели и от там тръгва страстта и. По образование, “ако има изобщо значение”, е завършила анимационна режисура в НАТФИЗ, а преди това Детски играчки в ССХУПИ.


Ваня Иванова

Ваня Иванова е завършила НХА през 2006г бакалавър – Пространствено оформление. Основно се занимава с интериорен дизайн, мебели, рядко реклама. Отскоро прави обици – доставя и удоволствие, а на 15 септември ще покаже изделията си от стари плочи и рециклирани материали.


Албена Димитрова и Теодора Пиперевска

„Любовта към стъклото е мигновена, от пръв поглед и с (не много) лек маниакален привкус.”
Албена Димитрова е артист на свободна практика. Занимава се с дизайн на бижута, осветителни тела и съдове от стъкло. Червенокоса, зодия „Риби“. Тайна страст: отмъква, реставрирара и възкресява захвърлени стари мебели, в които окото й на познавач открива класически стилове и изящество. Явна страст: художествена литературата, хубаво вино и вдъхновяващи личности.
Теодора Пиперевска е творчески директор на продуцентска къща. Пише сценарии и други неща. Стъклото я вдъховява за картини и пана, малки пластики, съдове и бижута. Явна страст: безразборното поглъщане на всякаква образователна литература и измислянето на идейни проекти за каквото и да е. Тайна страст: е, наистина е тайна.


Steampunk Jewelеry

Времето измерваме с часовници, Go Design Jewelry представя Steampunk Jewelеry – ” Обратната страна на времето “.
Стиймпънк (на английски steampunk) e поджанр на фантастиката или алтернативната история, който създава своя специфична вселена. Възниква през 80-90 години на миналия век. В нея нивото на историческо развитие отговаря на Викторианската епоха във Великобритания, отличаваща се със приложението на парата, като задвижваща сила и респ. парната машина.
Именно от английската дума за пара – Steam идва и самото понятие и днес жанрът Steampunk се отнася до изкуство, мода и дизайн, съчетаващи в себе си елементи и детайли на механичните механизми – зъбните колела, лостове, бутала, и пр., който ни пренася във времето на на индустриалната революция – част от историята на нашата техническа еволюция.
Автор: Златина Гочева – София


Цветелина Панова

През очите на пеперуда
или
Приказки от Един Друг Ден
.
Те са навсякъде около нас, но ние не ги забелязваме – невидимите предмети на ежедневието.
Подобно на пеперуда, която разтваря крила и напускайки какавидата, попада в нов приказен свят, ние виждаме един познат и в същото време, вълшебно различен предмет. Чрез метаморфозата си той променя не само себе си, но и нашата ежедневна действителност.
Шепа кламери се превръщат в бижу.
Както става в приказките…


Надежда Желязкова

Бабата на Надя или Nadya’s Knit е била професионална плетачка, а майка й все още плете с усмивка и настроение. По- късно Надя се насочва и завършва художествена академия и започва да работи като дизайнер на свободна практика. Тя изработва плетени дрехи, бижута и аксесоари, а също декорира дрехи, прави десени и различни щампи.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ две = 11