Работилници,  Срещи

KEKC – vice versa – кулинарна работилница

Привет на всички!
Тъй като първите ни две сесии бяха пробната, на тема “Топеници” и работилницата за част от гостите на конференцията TEDxBG, се извиняваме, че не можахме да приемем всички, ентусиазирани да готвят с нас. От тук насетне Кулинарно-експериментален колектив София ще провеждаме сесии по зададена тема, отворени за всички, желаещи да се включат в съвместното решение и изпълнение на това, което ще вечерят.
Предстоящото колективно готвене е на тема ‘VICE VERSA’, инспирирано от желанието ни да проверим дали едно ястие може да бъде толкова основно, колкото и десерт и обратното.
Основното произведение на общите ни усилия около работната маса е една палачинкова торта с много различни плънки. Всеки ред трябва да е с различен цвят на дъгата и в правилния ред.

Вярваме, че всяко парче, легнало в чиния, наистина ще изглежда като парче от дъгата и няма само ние да си знаем, че е така. Желателно е продуктите да бъдат с толкова пъстри вкусове, колкото и цветове, тоест не се ограничаваме в ‘сладка’ или ‘солена’ Rainbow торта. Цветовете са 6 (червено, оранжево, жълто, зелено, синьо и лилаво) като изглежда, че най-големият ни проблем, ще се окаже синьото. За десерт ще забъркаме постен плодов гювеч от каквото ни дойде наум. Имаме темата, тепърва ще разискваме идеите и продуктите. Ако искате да се включите в експеримента и дискусията, трябва да заявите участието си на посочения тук.
Имайте предвид, че за да ни бъде уютно и удобно, докато готвим, сме ограничили броя на участниците в колектива. Първите петнадесет, които се запишат в посочената по-горе форма, ще получат линк към още една форма, където вече ще могат да дават идеите си за продуктите и комбинацията им.

Ако желаете да дойдете с още някой, добавете към името си “+1”
Следващите пет записали се, ако желаят, ще бъдат първите записани участници в следващия експеримент.
Изчислихме, че пазаруване на продукти + kW + m3 + (качествено вино) = 20лв (25лв.) и тъй като ще пазаруваме предварително, разчитаме на коректност и сериозност в редиците на колектива :)
.
събитието във фейсбук
.
повече за КЕКС

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + = дванайсет