Презентации

Playback Theatre

Playback театърът ( „to play it back”- да изиграеш отново), е импровизационен театър, базиран на личните истории на хората от публиката. Той има структура, форма и ритъм, но няма сценарий. Актьорите използват умението си да слушат, да вникват в преживяванията на другите и креативността си, за да „върнат обратно” разказаните истории. На живо и спонтанно се изпълява и музиката към тях. Playback театърът дава възможност на всеки да избере ролята си- дали ще е участник, главен герой или зрител.
Playback театърът се различава от нашумелите напоследък представления на имровизационен принцип. Корените му са в Психодрамата на Джейкъб Морено. Затова, Playback театърът освен, че забавлява- провокира чувства, мисли, асоциации и спомени у зрителя.

Playback представлението е преживяване, което не може да бъде описано- първо, защото всяко представление е уникално и второ, защото всеки участник го преживява по различен начин.
Playback театър “Тук и сега”- Театърът на твоята история.
Екип: Александър Евтимов– Шаманчето, Ина Гергинова, Йонко Димитров, Маргарита Христова, Пламена Томова, Петя Попова, Радослав Йорданов, Цвета Балийска, Цветина Матова, Яница Атанасова.
Цена на билета: 8лв.
Тези, които искат да имат гарантирано място, могат да закупят предварително билет или да пишат на go@plustova.com за резервация.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 + четири =