Срещи

Playback Theatre

Ние сме група от млади професионалисти. Имаме страст към театъра, танца и пърформанса. Интересуваме се и от човека и неговите преживявания. С това Плейбек театърът много ни спечели. Защото главният герой не е на сцената, а в публиката.
Плейбек тетърът е създаден 1975 г., у нас е известен от около 20 години, но все още няма широка популярност. Той е вид импровизационен театър, който има структура, ритъм, правила и форма, но няма сценарий. Историите, които се играят- идват от публиката. На живо и спонтанно се изпълнява и музиката към тях.
Плейбек театърът се различава от нашумелите напоследък представления на имровизационен принцип. Освен забавлението, което неизменно присъства, Плейбек представлението провокира чувства, мисли, асоциации и спомени у зрителя. Всеки получава и възможността да бъде главен герой – да разкаже и да види своята история изиграна. Да се погледне отстрани, да разгледа събитията от различен ъгъл, да направи равносметка.

Плейбек театърът дава възможност на всеки да избере ролята си- дали ще е участник, главен герой или зрител.
Плейбек представлението е преживяване, което не може да бъде описано- първо, защото всяко представление е уникално и второ, защото всеки участник го преживява по различен начин.
Екип: Александър Евтимов– Шаманчето, Ина Гергинова, Йонко Димитров, Маргарита Христова, Пламена Томова, Петя Попова, Радослав Йорданов, Цвета Балийска, Цветина Матова, Яница Атанасова.
Цена на билета: 8лв.
Тези, които искат да имат гарантирано място, могат да закупят предварително билет или да пишат на go@plustova.com за резервация.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − три =