plustova

VT2 маса от praktrik / 596 лв.

дизайн: Петър Захаринов
VT2 маса
VT2 е вдъхновена от механичните самозаключващи се пъзели. Тя се състои от 5 елемента от шперплат. Всички части стоят заедно без нужда от лепило и пирони.
Тя е част от колекция “координейт”. Координейт, защото за да бъдат сглобени краката й, всички елементи трябва да бъдат придвижени едновременно и координирано към центъра. Плотът трябва да бъде поставен в специален момент от сглобяването – точно преди то да е завършило, когато двата П-образни елемента, които го държат, са достатъчно близо един до друг. Веднъж сглобена, структурата остава стабилна дори и ако някой се опита да премести един или няколко от елементите.

Разглобена тази мебел заема малко пространство и е много подходяща при честа смяна на мястото. Цялата структура е изключително стабилна защото частите й лежат в няколко равнини, почти перпендикулярни една на друга и всяка от плоскостите е практически неизменяема в собствената си равнина. Трудността на сглобяване в този този случай зависи не толкова от сръчността, а от пространственото виждане. Размер: 80/80 см, височина 74см.