Презентации,  Срещи

Ще родя свободно, с приятели

Всяка бременна жена и детето, което носи в себе си, са една неразривна цялост, към която светът се отнася с уважение. Раждането на дете е поравно емоционален и физически процес, който принадлежи изцяло на жената и тези, които тя счита за свои близки и семейство. За първи път у нас жените избират съзнателно да поемат в свои ръце този процес и да вземат информирани решения за раждането на своето дете, с които променят рутинните практики в болниците. Жените усещат здравето на бременността и силата на раждането, и знаят, че са свободни да избират как, къде и с кого да родят детето си.

Жени помагат на жени – една отдавна изпитана форма на общуване и допир, се завръща в България. На 30 март от 19 часа няколко жени ще поговорят за раждането като за състояние на свобода и здраве, за правото на информация и на избор, за паралелното пространство, което обгръща раждащата жена. Предлагаме диалог, красиви думи на смели жени, музика и питие за всички.
Асоциация на българските дули съвместно с Български хелзинкски комитет и +това ви канят на среща-разговор за свободата да родиш както пожелаеш, правото да бъдеш придружена от когото избереш и на място, където се чувстваш най-сигурно.
Входът, разбира се, е свободен.

и нещо по темата
http://sofialive.bg/heroes/sugrajdanin/218-joana-stancheva.html

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − = нула